Prin Sibiul lor

Ştiu că cei mai mulţi se bucură de minunata centură a Sibiului care le facilitează ocolirea acestui oraş. Eu, dimpotrivă, mă bucur nespus că reuşesc să ajung în inima Sibiului a doua oară anul acesta, după numai o lună de la ultima vizită. Mărturisesc, planurile mele pentru vacanţa de anul acesta au fost egale cu zero, am preferat să îi las pe alţii să se opcupe. E drept, nici entuziasmul nu a fost cel de altă dată, când nu dormeam cu săptămânile înainte de plecare, de nerăbdare.

Visam la o capitală boemă a continentului ca destinaţie, alta decât Bucureştiul, cel nu atât de boem, Bucureşti în care am să şi ajung totuşi, peste mai puţin de o săptămână. Faptul că nu reuşesc anul acesta să părăsesc ţara este probabil motivul gustului uşor amar. Ei, gândindu-mă acum… se pare că toate s-au legat şi voi ajunge într-o capitală europeană. Cea culturală. Sibiu.

Aşadar, între 3 şi 5 august voi fi turist în ţara mea. Cu aparatul legat de gât şi cu mult entuziasm am să vizitez Sibiul cum nu am făcut-o niciodată, adică în compania unor oameni foarte faini şi sub îndrumarea lui Răzvan Pop, ghidul nostru. Ni se pregătesc plimbări cu bicicletele, vizite la muzeele locale, sesiuni foto şi, bineînţeles, socializing.

Turişti, la fel ca mine, vor fi şi: Sebastian Bârgău, Mikey de la Doza de Haş, Eugen Luchianiuc, Imperator Travel, Elena Cîrîc, Răzvan Baciu, Corina Maria Scheianu, Anne-Marie Chelariu, Bogdan Dăscălescu, Lumea Mare, Cristian China-Birta, Ovi Sîrb, Corina Săftescu, Dragoş Asaftei, Vlad Dulea şi Denisuca, de la care am furat lista.

Gazdă principală (şi ce gazdă bună încă) va fi Tudor Popa, cel care a pus umărul pentru ca totul să fie posibil alături de organizatorii evenimentului, Asociaţia pentru Înfrumusetarea Oraşului Sibiu (AIOS) si cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu în cadrul programului Sibiu Baroc Update şi partenerii principali #prinSibiulmeu: Citroen România şi Autonom închirieri maşini.

Mulţumim pentru susţinere: CNM AstraMuzeul BrukenthalIvelo Sibiu, şcoala de fotografie Image Art, pivniţa de vinuri WeinkellerPardon Cafe SibiuAtrium Classic Cafe.

___

Sursă foto 

5 Comment

  1. […] cu pluta, viitorul tehnic al acestui blog Vlad (el încă nu ştie asta), Ina cea din lumea mare, Anca sângeroasa, medieşeanul nostru Mircea.       Prin Sibiul Meu este un eveniment realizat de […]

  2. Inteleg ca o sa fie o excursie de bloggeri 100%. Suna interesant! N-am fost niciodata la Sibiu. Sper sa ajug acolo cit de curind :)

    1. bloodie says: Reply

      Merită văzut. Este unul dintre orașele mele preferate din România, la egalitate cu Brașovul, dar după Hunedoara și Timișoara, cele două din urmă servindu-mi drept “acasă” pentru mulți ani.

  3. […] Anne-Marie Chelariu, Bogdan Dascalescu, Vlad Dulea,  timisorenii Ovi Sirb, Corina Saftescu, Anca alias Bloodie, Denisuca si Sebi-VisUrat din Hunedoara – cel mai premiat blogger roman (pe care ii stim, de […]

  4. […] la tehnologie (pentru ca el va conduce microbuzul spre Sibiu!), Ina, motociclista de la Lumea Mare, Bloodie Anca, care nu mi-e inca clar daca ii place biciclitul sau biciuitul, Bogdan, ala micul dus cu pluta, dar […]

Leave a Reply