O pasiune macabră

Murderer back on the crime scene

Dacă o fi vreo dată să mă găsesc la locul nepotrivit în momentul nepotrivit și, doamne feri, s-o întâmpla ceva, cu siguranță articolul ăsta poate fi folosit ca probă incriminatorie. Dar mi-o asum și sper că o fi bine.

Nu știu cât de sănătos este, dar am o pasiune imensă pentru crime. Cred că e de la sine înțeles că nu sunt ale mele, că nu-s la fel de idioată ca arabii de la Timișoara care se antrenează pe ascuns pentru apocalipsa islamistă, dar își dau check-in. Nu, e vorba despre documentare cu și despre criminali în serie.

Nu cred că am o explicație rațională pentru asta, doar că-mi plac și mă fascinează toate disciplinele implicate. Profiling sau psihologie, criminalistică, poliție și mister. Partea proastă e că, după atâtea cazuri deslușite sub ochii mei, orice film polițist devine al naibii de previzibil. La fel și cărțile, mai puțin Gone Girl, unde am mușcat-o.

Revenind la documentare, pe vremuri aveam abonament TV de la UPC și sufeream nespus că norocoșii cu RDS aveau Investigation Discovery. Crime, toată ziua! Am schimbat operatorul, dar… știți și voi ce s-a întâmplat cu Discovery-urile și RDS-ul. Rar serii care să merite, nema crime. M-aș putea uita la milioanele de emisiuni cu vechituri, amaneturi și licitații de pe Digi Something-Something, în speranța că se-ntâmplă ceva bizar, dar nu cred că aș avea sorți de izbândă.

Ei, dar când sufeream eu mai tare în sinea mea că nu mai pot dormi liniștită fără vocea dramatică care-mi destăinuie crime și anchete, a apărut Netflix, ca o rază de speranță. Și m-am gândit că poate, cumva, îmi găsesc Metadona în alt gen de documentare.

Cine-ar fi crezut că o să am taman norocul ăsta:

deadly-women

making

forensic

Good enough, măcar până își amintesc cei de la ID că existăm și noi:

id

featured foto via

5 Comment

  1. Şi mie îmi plăceau tare mult emisiunile de pe ID crime. Din păcate, l-au scos din grila de programe de câţiva ani. Sau poate trebuie să plăteşti separat pentru el acum. Cred că şi serialele poliţiste au deschis apetitul telespectatorilor pentru genul acesta, eu cel puţin sunt înnebunită după filme de genul Hercule Poirot, Midsomer Murders, Bones, CSI New York, The Mentalist, etc.

  2. Eu tot vad reclama pe History pentru postul Crime & Investigation, special dedicat pentru cei ca tine sau ca mine. Din pacate nu exista decat in grila telekom din cate stiu eu si nu merita sa trec la ei pentru un singur post ok. Online nu il gasesc nicaieri.

  3. Mara says: Reply

    Gone Girl m-a “fentat” si pe mine si de ceva timp incerc sa vizionez si eu Deadly Women (luna gratuita de la Netflix a trecut deja :( si nu am reusit sa revad mare lucru – inca nu imi prelungesc contra-cost pentru ca observ ca nu prea au de gand sa achizitioneze filme noi).

  4. […] documentare mele despre crime ai vedea, oricâte știri ai citi… nimic nu te pregătește pentru a vedea ororile […]

  5. […] documentare mele despre crime ai vedea, oricâte știri ai citi… nimic nu te pregătește pentru a vedea ororile […]

Leave a Reply