Ofer puțină nebunie pentru o faptă bună

Se face că aveam chef de scris și nu prea aveam inspirație. Și așa, uitându-mă la titlul ultimului articol și gândindu-mă la ce aș putea să vă mai povestesc, mi-a venit o idee: anume să îmi iau câteva subiecte de la voi. Nu vă faceți griji, nu am ajuns în așa hal de pană de idei sau de opinii încât să apelez la cititori, însă cred că ar fi amuzant un joc.

M-am gândit să scot de la naftalină regulile unui joc mai vechi: Adevăr sau provocare. Poate nu e o idee originală, poate s-a mai făcut în blogosferă, dar bear with me. Are la final un twist.

Challenge-Accepted-Barney-Stinson

Uite cum m-am gândit eu că ar putea să meargă: voi îmi lăsați un comentariu care să înceapă cu „Provocare:”, dacă vreți să fac ceva anume, sau cu „Adevăr:”, dacă vreți să scriu despre ceva anume. Spre exemplu, mă puteți provoca să gătesc ceva și să pun pe blog experiența. Ca să aveți de ce să râdeți, nu de alta. Sau mă puteți întreba, pentru „adevăr”, care sunt fobiile mele. Sunt doar niște exemple, știu că voi puteți fi foarte inventivi când vine vorba de așa ceva.

În măsura în care se poate, eu mă conformez. Cu poze, cu filmări, cu ce e nevoie. Nu garantez că o să le fac pe toate. Spre exemplu, dacă mă provoacă cineva să mănâc o pungă de alune, n-o să fac asta. Sunt alergică. Înțelegeți voi ideea.

Acum să vă spun care e schepsisul: dacă eu accept provocarea voastră, în schimb, vreau ceva de la voi. Vreau să faceți o faptă bună și, dacă se poate, să-mi trimiteți dovada (o fotografie sau ceva). Nu vreau să vă verific, vă cred pe cuvânt, dar ar fi drăguț să împărtășim lumii. Poate așa îi inspirăm și pe alții.

*Pentru că am ales să fac asta cu un scop nobil, v-aș ruga să păstrăm limitele decenței în cerințe. Așadar fără lucruri violente, sexuale și așa mai departe. Mulțumesc de înțelegere.

Later edit: Ca să nu vă pierdeți prin comentarii, mai jos este lista cu provocări/adevăruri cerute până acum. Pe măsură ce le îndeplinesc, lângă fiecare dintre ele voi atașa link cu dovada. :D

√ DONE 1. Provocare – Să mă filmez cântând la chitară și să postez clipul pe YouTube. – dovada aici

√ DONE 2. Provocare – Să aleg trei bloguri și să le comentez într-un articol (nu bloguri foarte cunoscute). – dovada aici

3. Provocare – Să fac o faptă bună.

4. Provocare – Să vorbesc în public (pentru o audiență).

√ DONE 5. Provocare – Să fiu pretty in pink. – dovada aici

6. Adevăr – Să scriu dacă mai am sau nu sentimente pentru fostul iubit.

7. Provocare – Să țin un jurnal timp de 7 zile, unde să scriu prin prisma unui subiect dat: imaginea femeii în societatea de azi. Articolul va fi publicat pe un alt blog.

√ DONE 8. Provocare – Să scriu 2 articole pentru jocul „Duzina de cuvinte”. – dovezile aici și aici

Pe măsură ce mai apar, dacă mai apar, completez.

___

foto via

24 Comments

 1. dan
  28 Jan 2014

  Neata. Tare faza. Provocare! Canta la chitara si pune pe youtube… fireste ca te asteptai la asta deci sunt convins ca te ai pregatit :)

  • bloodie
   28 Jan 2014

   Mă așteptam, da! :) De pregătit nu m-am pregătit, dar… acum că e în scris, am motivația mai mare. Accept provocarea ta, o să aveți de ce să râdeți. :D

 2. Teodora Elena
  28 Jan 2014

  Provocare: alege trei bloguri si comenteaza-le intr-un articol :) Dar nu bloguri big name, ci mai mici. Faci o fapta buna pentru bloggeri no name. In schimb ma poti provoca sa fac o fapta buna. Habar nu am ce,asa ca be my inspiration. :D

  • bloodie
   28 Jan 2014

   Hai că asta e o idee faină. Cu tine am scăpat ieftin. :D O să mă gândesc și la o faptă bună pentru tine.

 3. Sonia
  28 Jan 2014

  Provocare. Să faci tu o faptă bună, acolo la tine. Voi copia demersul tău şi îl voi pune în practică aici, în imediata mea apropiere.

 4. zoli
  28 Jan 2014

  Provocare: să vorbești în public :-) . Asta apropo de temerile tale din ultimul articol. 

  • bloodie
   28 Jan 2014

   Problema e că nu m-a invitat nimeni să vorbesc niciunde :) Dar dacă găsesc oportunitatea, o să fac asta. Dacă ai tu o idee cum și unde să o fac, sunt deschisă la sugestii. :)

 5. crinutza
  28 Jan 2014

  Challenge accepted :D

  Provocare pentru tine: be pretty in pink :P . Cu poze, evident :D .

  Iar fapta mea buna e ca dupamasa ma duc sa fac mate cu niste copii de la o fundatie.

  • bloodie
   28 Jan 2014

   Buuună asta!!! :D Nu știu cât roz am purtat în copilărie, dar în ultimii 15 ani nu îmi amintesc să mă fi îmbrăcat așa. Va trebui să împrumut niște haie. :) Challenge accepted.

 6. yellow
  28 Jan 2014

  Adevar: este adevarat ca inca mai ai sentimente profunde pentru fostul tau prieten cu care ti-ai petrecut cativa ani din viata?

  • bloodie
   28 Jan 2014

   :) Uuh, foste relații. Ăsta este un subiect pe care nu l-aș aborda în mod normal. Dar facem, nicio problemă :) Mi-am asumat ce mă poate aștepta.

 7. Adriana
  28 Jan 2014

  Excelenta ideea de a realiza materiale pe blog, cu ajutorul cititorilor, in felul asta poti sa faci o analiza, mai tarziu, care s agenereze alte si alte ganduri si dezbateri!
  Te provoc sa faci un material pentru blogul meu :P
  Vreau sa ti un jurnal timp de o saptamana pe care sa-l publici saptamana viitoare, dar nu pe orice tema, ci pe tema care ma intereseaza pe mine, si anume, imeginea femeii in societate si discriminarea in zilele noastre. Adica, daca in locurile obisnuite in care mergi, inveti, citesti, calatoresti, faci shopping etc. , te simti discriminata sau etichetata intr-un anumit fel.
  Kiss kiss,
  Adriana

  • bloodie
   28 Jan 2014

   Adriana, accept și provocarea ta. Dă-mi un număr de cuvinte pentru articol. Ca să nu scriu nici prea mult, nici prea puțin. Altfel, am să încep jurnalul de astăzi. :)

   • Adriana
    28 Jan 2014

    ipiiiiiiiiiiiiiiii
    pai nu am un numar de cuvinte …. foloseste volumul pe care il folosesti de obicei (+ ca mi-e greu sa estimez numarul de experiente pe care le vei avea saptamana asta, si nu vreau sa ratez niciuna din cauza vreunei bariere sau limite de cuvinte ;) )

    • bloodie
     28 Jan 2014

     Imediat ce-l termin,  îți voi trimite materialul pe adresa de email pe care ai folosit-o când ai comentat. :)

 8. Teodora Elena
  28 Jan 2014

  Na ca acum chiar ai de lucru :) )

 9. psi
  28 Jan 2014

  te provoc să scrii la jocurile noastre de sâmbătă şi luni. nu totdeauna, doar acum, ediţia aceasta. :D pentru detalii ştiu sigur la cine vei apela!
  în schimb voi face o faptă bună la alegerea ta. ei?

  • bloodie
   28 Jan 2014

   Când eu îmi făceam griji că cine știe ce nebunii îmi dați de făcut, voi mă puneți la scris :D Dar da, sunt de acord, scriu! :)

 10. dan
  29 Jan 2014

  Te au mancat deştele sa vrei provocari!? Na poftim… te asteptam cu drag :) Am doua la care sunt taaaareee curios cum o scoti la cap :D

  • bloodie
   29 Jan 2014

   Pentru provocarea ta deja am făcut niște teste. O să mai dureze puțin până fac filmarea, dar eu zic că reușesc săptămâna asta. :) M-am amuzat teribil ieri. Din păcate, nu am avut timp să fac alta pentru astăzi. Am scris doar în jurnalul propus de Adriana.

 11. dan
  29 Jan 2014

  Urasc iarna! Provocare…adu caldura inapoi

 12. GabrielAdorian Lukas
  6 Feb 2014

  Provocare: compune o piesa, interpreteaz-o si posteaza inregistrarea video; la schimb eu voi preda 6 luni o ora de pian pe saptamana unei persoane care isi doreste acest lucru, si care eu consider ca merita, fara pretentii financiare

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ne place joaca? - […] ne-a invitat astăzi să participăm la Adevăr sau provocare. Este un joc pe care eu nu l-am jucat în …
 2. Prima provocare la care răspund - bloodie - […] ați citit articolul de alaltaieri, știți că m-am înhămat la o serie de provocări  în schimbul unor fapte bune. …
 3. Șoc și groază: #selfie cu mine în roz - bloodie - […] la care am răspuns în schimbul unor fapte bune prestate de cititorii mei. Mai multe detalii aici. Deci n-am …
 4. Ce frumoasă ești... - bloodie - […] nu știți, m-am angajat să răspund la provocări în schimbul unor fapte bune (mai multe detalii aici). Cum eu …
 5. Da, am cântat. Dovada șade în acest articol. - bloodie - […] eu răspund provocărilor voastre în schimbul faptelor bune (încă mai puteți lansa provocări aici). Și dacă faptul că m-am …
 6. Mai am sentimente față de foștii iubiți? - bloodie - […] am fost întrebată în jocul meu de Adevăr sau Provocare. Acum, uitându-vă puțin la ceea ce am scris în …

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>