Cu scârbă, despre oameni şi/din presa autohtonă

Îmi place să scriu şi mereu am susţinut faptul că, pentru mine, blogul este o platformă potrivită. De ce? Pentru că îmi lasă suficient loc pentru subiectivism, pentru derapaje, pentru texte pseudo-literare etc. Trăiam, până într-o vreme, cu iluzia că presa, de oricare fel ar fi ea, trebuie să fie educativă sau, cel puţin, informativă. Ce naivă, nu? Am renunţat la aceste idei şi am continuat să sper că, totuşi, va fi obiectivă. Dar nu… presa (ştiu că sunt şi excepţii, dar de dragul unui articol lipsit de steluţe şi paranteze, lăsaţi-mă să generalizez) este unul dintre cele mai murdare ringuri de luptă în care se întâlnesc interesele, orgoliile, prostia, dezinformarea voită, mitocănia, circul, manipularea… şi pot continua la infinit.

Tiţa povestea foarte frumos astăzi, într-un interviu, despre bloggeri şi despre diferenţele dintre acestia si jurnalişti. Spunea că presa trebuie să fie obiectivă. Ştie şi ea că nu-i deloc aşa, dar, spre deosebire de mine, alege să nu se umple de fiere. Eu nu zic că bloggerii (generalizez aiurea, din nou, înţelegeţi voi) nu-s idioţi, agramaţi, impertinenţi sau cum vreţi voi, dar, până la urmă, nu treci printr-un interviu de angajare înainte de a da Sign Up pe WordPress, nu-ţi cere nimeni diplome de studii şi nu-ţi pune nimeni în balanţă valorile.

La noi… Antenele au favoriţi politici, ca să fiu diplomată, patronii de trust sunt nişte mafioţi, Badea şi Ciutacu jignesc valorile ţării, doi domni cărora Brylu le transmite un mesaj pe care l-aş transmite şi eu, dar sunt o domnişoară, Lucian Mândruţă trânteşte 2 procente şi ajunge la nişte concluzii halucinante, mecanismele CNA cred că sunt bazate pe platforma random.org, Diaconescu primeşte mai mult de propriul său vot la prezidenţiale şi câte şi mai câte.

Totuşi, ceva m-a uimit din cale-afară ieri. Eram pe punctul de a aţipi cu Ştirile ProTV în surdină (why would I do that?!), când aud cum începe Andreea Esca o ştire:  “Şoferii băuţi sunt liberi să urce la volan fără teama că vor fi pedepsiţi.”

Curiosity, wait for meeeee!

Citește și:

4 Comment

 1. cotos says: Reply

  De aia am renuntat sa ma uit la stirile Pro…Singurul post de stiri pe care il urmaresc e Digi24…Sincer deocamdata mi se par cei mai corecti…

  1. bloodie says: Reply

   Eu, mai nou, folosesc twitter-ul pe post de canal de ştiri. Sunt alţii mai masochişti decât mine care urmăresc buletinele, citesc ziarele etc. La mine ajunge informaţia gata filtrată :)

 2. Razvan says: Reply

  Inafara de Discovery si National Geographic nu prea ai la ce te uita la TV in zilele astea:(

  1. bloodie says: Reply

   Ba, mai sunt… mie-mi place şi History Channel şi… Boomerang :D.

Leave a Reply