Timișoara: 13 săli noi de cinema. IMAX. 4DX.

Efecte Sala 4DX

Am spus-o și eu, au spus-o și alții: Timișoara ultimilor ani nu este deloc prietenă cu ideea de film. Nu ar fi de vină apetitul consumatorilor, nici pe departe, ci lipsa de spațiu de proiecție. Așadar am funcționat cu 7 săli de cinema în Iullius Mall și… proiecții în săli nepotrivite.

De luna aceasta însă, Timișoara se îmbogățește cu 13 săli de cinema, dintre care una IMAX și una 4DX. Bun, cinefilii vor zice că așteptăm soluționarea situației Cinema Studio sau amenajarea cinematografului de vară. TOTUȘI, sunt 13 săli de cinema noi, super tehnologizate. Să nu fim ipocriți, că tuturor ne plac filmele și de consum și nu ne hrănim doar cu lucrări de artă și regizori indie. Deci este o veste MINUNATĂ!

Eu am încercat IMAX-ul ieri pentru prima dată. Bucureștenii vor râde: „hă hă, uite provinciala!”, dar ăsta e adevărul. 4DX am mai încercat în trecut, sau mă rog, ceva foarte asemănător. Îi zicea 7D.

Pentru cei la fel de provinciali ca mine, câteva idei:

Despre IMAX pot zice că este, într-adevăr, senzațional, dar mă deranjează că nu-mi pot înclina deloc capul către stânga sau dreapta pentru că mi se defocalizează imaginea. Oricum, ecranul și sunetul sunt impecabile, iar eu nici nu mă gândesc să văd Civil War în altă parte. Ochelarii sunt altfel, așa că, mai mult ca sigur, pe lângă sertarul cu ochelari 3D clasici (pe care uit mereu să-i iau de-acasă când merg la film) va mai apărea și sertarul cu ochelari IMAX.

4DX e foarte fain ca experiență, dar nu știu cât de mult aș putea rezista să mă bâțâie și să zgâlțâie și să mă sufle. 10 minute e ok, hai, poate 20. Da’ după mai mult de 20 de minute mă ia cu vertij. So nu, nu e pentru mine.

Pe scurt, alte câteva chestii foarte faine: locul e imens, are cafenea și mai multe baruri de goodies, ceea ce înseamnă că nici cozile nu vor fi foarte mari.

Partea proastă e că e la capătul lumii, dar trecem peste asta. :)

So good job, Cinema City, suntem bucuroși! Pentru cine nu știe, noul multiplex se află în Timișoara Shopping City (Calea șagului, nr. 100).

3 Comment

  1. super fain! Timisorenii sunt cinefili, a?

  2. Experienta 4dx mi se pare unica, as fi vrut sa am si eu asemenea sali in orasul meu.

  3. am sesizat ca in ultima vreme foarte multe persoane prefera iesitul la cinema ca si entertaiment ceea ce mi se pare foarte tare. cool!

Leave a Reply