Sunt un pește veritabil

Se întâmplă destul de des să îmi aduc zodia în discuție. De cele mai multe ori o folosesc drept scuză pentru deviații comportamentale. Nimic grav, doar momente de visare, momente colerice și așa mai departe. Adevărul este că, oricât de visătoare aș fi și oricât de mult mi-aș plimba eu mintea în nori, nu cred în zodii și nu cred că viața îți este scrisă în stele. Pe de altă parte, zodia în care m-am născut are câteva elemente care mi se potrivesc al naibii de bine.

 Hai să vedem ce zice internetul despre zodia Peștilor:

„Despre cei nascuti sub constelatia Pestilor traditia se spune ca obtin onoruri prin ei insisi, se ridica prin arte, stiinte sau literatura.”

Adevărat în cazul meu, dar cred că este foarte adevărat și pentru mulți alții născuți sub alte semne.

„Devin populari prin succesul operelor lor”

Nu știu, spuneți voi, am devenit populară datorită operelor de pe blog?

„Pestii confera o anumita neliniste, o nemultumire de sine care indeamna la refacerea operelor incepute (nativii sunt inclinati spre pesimism) – acesta le guverneaza impresiile si felul de a vedea.”

Nimic de spus, foarte adevărat. Dau un singur exemplu: E aproape lege ca de fiecare dată după ce scriu un articol să încep să îl detest. Mă abțin cu greu să nu le șterg înainte de publicare.

„Poseda o dubla natura, foarte greu de descifrat.”

Mi s-a spus că așa este în cazul meu. Dar am o întrebare: oare asta nu e o caracteristică a femeilor mai degrabă decât a Peștilor?

„Au un spirit drept, puternic, partici­pativ, poetic si contemplativ, moravuri convenabile, inclinati spre placeri, orgoliu.”

Oh, da! Atât de adevărat!

„Vointa este ferma, dar schimbatoare, despotica, dar cu blandete, autoritara, fara tiranie.”

Adevărat, mai ales partea cu voința schimbătoare.

„Caracterul prudent, greu de apropiat, discret si cu umor.”

Deși prudența nu mă caracterizează, în contextul acesta cred că e adevărat. Partea cu „greu de apropiat” este parțial adevărată, așadar sunt prudentă cu oamenii pe care îi las să se apropie. Am spus că este parțial adevărată pentru că sunt foarte deschisă până la un punct, dar după acel punct este un zid aproape impenetrabil. Discreția nu e atuul meu. Nu știu despre umor ce să zic.

„Tendinta spre zeflemism, uneori chiar caustici, dar intotdeauna spirituali si fara rautate.”

Ce bine pică asta! V-am mai tot spus că nu sunt rea. Deci este adevărat, foarte adevărat!

„Se emotioneaza greu, se calmeaza la fel de greu, dar dupa ce se razbuna, nu pastreaza ranchiuna.”

Sunt răzbunătoare și nu păstrez ranchiună după ce fac asta. Foarte important cuvântul „după”. Partea cu emoționatul nu știu exact la ce se referă. Da, am suflet de piatră uneori (fetele de la birou pot confirma, nu am fost impresionată de clipul ăla cu ultima dorință a unui câine, ba chiar am fost împotriva întregii idei). Alteori mă ia plânsul când văd un cățel plouat pe stradă. Deci sunt emoțional schimbătoare, foarte schimbătoare. Și de calmat… pff… Îmi place să spun că mă calmez repede, dar adevărul e că mă opresc din manifestat repede (nu mai trântesc uși, spre exemplu), dar nervii rămân acolo și clocotesc în mine.

„(…) o face blanda, visatoare, imaginativa si influentabila.”

Influențabilă?! În niciun caz. Sunt foarte încăpățânată. Visătoare în schimb… oho! Și încă cât.

Apoi vine o contradicție:

„Locuri prielnice: spatiile deschise si largi

„Meserii indicate: laboratoare, spitale, inchisori, locuri inchise. Psihiatru, vindecator, pedagog, fotograf, petrolist, pescar, preot, evanghelist, spion, poet, scafandru, asistent medical.”

Deci, cumva, sunt o masochistă și ar trebui să lucrez în locuri neprielnice? Adevărul e că mie îmi plac atât spațiile deschise cât și cele închise, fiecare are farmecul lui.

„Aspect fizic: statura mijlocie, constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga, ten palid si mat, par castaniu, ochi cenusii, privire rece, permanent par putin somnorosi. Diferentele apar prin aspectele si pozitiile palnetare.”

Hm, nu se prea potrivește. Sau?

„Cuvinte cheie: compasiune, mister, sugestibilitate, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, indecizie, reverie, iluzie, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, tradare, fuga, nepasare, superstitie”

În mare parte, adevărat.

„Ziua norocoasa: Vineri”

Nu știu dacă e norocoasă, dar îmi place al naibii de tare. Cui nu?

Eh, în final, mi se cam potrivește, nu? Am I the only one?

___

am citat de aici

9 Comment

 1. Oare imi vei ierta sinceritatea? Eu te-am perceput mereu ca fiind cam rece si cu nasul pe sus, motiv pentru care chiar si cand intru pe aici, ma feresc sa las comentarii. :)))

  1. Nu am ce să iert, eu apreciez sinceritatea :) Eu nu cred că sunt așa mai departe de prima impresie, dar poate că nu am cea mai corectă impresie despre mine. Poate comentează cineva care mă cunoaște? :)

 2. Raka says: Reply

  Dupa 75% din articol citit am conchis ca celebritatea-ti vine mai degraba din sarm decat din opera 😉

  Cu pozitiile alea planetare nu stiu ce sa zic, dar chestiile cu sarcasm, prudenta, “avengerisme” si dubla natura se trag mai degraba de la uter decat de la data nasterii 😉

  1. Cunosc gagici care nu-s sarcatiste sau răzbunătoare. E drept, puține, dar există, pe cuvânt. :)

 3. Sonia says: Reply

  Pe alocuri ți se potrivește. Dar orice horoscop ai lua, vei găsi lucruri care par scrise pentru tine.
  Eu nu cred în chestiile astea. De aia nici nu mă stresez când citesc la Pești că nativul din această zodie “poate fi atras de droguri și de speculații care pot duce la pagube”. :)

  1. :) Mai știi? Poate mă apuc.

   1. Raka says: Reply

    Eu zic sa te potolesti, ca nu-i de gluma cu speculatiile :)

 4. alina says: Reply

  daca-i scris in stele, asa ramane

 5. Paula says: Reply

  Uhm, peşte mi-s şi eu…

Leave a Reply