Un pic despre inegalitate

43foodmain2504

Dacă mă citiți de ceva vreme, atunci cu siguranță ați observat că n-am vociferat prea tare sau des chestiuni feministe. Nu pentru că n-aș fi, nu pentru că n-aș vedea, ci pentru că foarte rar mi s-a întâmplat să mă simt, în vreun fel, discriminată. Ba mai mult decât atât – de ce să nu recunosc? – adesea sunt privilegiată.

Totuși, zilele astea, după niște articole citite, mă deranjează teribil ceva: Mi se pare groaznic de nedrept ca un bărbat gras să critice o femeie grasă. Și ce mă deranjează și mai tare e că situația, din punct de vedere social, nu doar că e acceptată, ci considerată normală.

Pauză pentru un mic disclamer: Unii dintre voi mă cunoașteți, iar restul mă puteți vedea pe Facebook. V-ați uitat? Bun, atunci ați văzut cum arăt, că nu-s nici zână nici boccie. Spun asta ca nu cumva să credeți că sunt biased de un complex de superioritate sau, dimpotrivă, dintr-unul de inferioritate.

Revenim. Măi prințilori pe cai albi care sunteți voi, când calul vostru are scolioză, de ce criticați dur o femeie supraponderală? Nu o să o iau cu „real women have curves”, n-o să discut nici despre ce se promovează, mă doare fix…, dar mă enervează maxim situația asta pentru care, wait, mi-am amintit și un proverb: „râde ciob de oală spartă”.

Fie că sunteți bărbați sau femei, nu mă interesează dacă vă mâncați lunar greutatea în aripioare picante. Couldn’t care less. Treaba voastră. Nu e sănătos, nu e frumos, da cine-s eu să judec? Măi, da când aveți pretenția să aveți lângă voi un fotomodel, atunci mă oftic. Și chestia asta se întâmplă preponderent în cazul bărbaților.

„Uite și la vaca aia”, spuse el mușcând din shawarma.

Nu-i nimic în neregulă când vezi un tip de 180kg cu o fată de 50kg. Dar când vezi unul de 80 kg, cu una de 70+  e o tragedie. Nu? Sigur are bani grasa! Huooo!

3 Comment

  1. Ventiris says: Reply

    Dreptu’ femeii să fie egal cu cel al bărbatului! SĂ POARTE ȘI ELE MĂRIMEA 42 LA PANTOFI!

  2. larisa says: Reply

    Vai ce bine ai scris si cat adevar este in toate cele spuse de tine!

  3. Aquatime says: Reply

    Hehe, știu o târlă de bărbați inteligenți, 2 facultăți, doctorate etc., oameni de o calitate deosebită, dar care sunt mai disprețuiți decât o japiță blondă, cu minijup, tupeu și fițe-n cap…

Leave a Reply