Cele mai puțin romantice gesturi

M-am gândit să scriu acest articol în urmă cu vreo câteva zile, dinainte să-mi dau seama că mai este atât de puțin timp până la Valentine’s Day. Când am realizat asta însă, am zis că trebuie să fac tot posibilul să nu îmi uit ideea, căci nu poate fi altceva decât un semn de sus.

Titlul este edificator, astfel că nu trebuie să aveți dubii în ceea ce privește subiectul. Totuși, trebuie să spun că urmează să vă relatez lucrurile doar dintr-o perspectivă, a mea, a femeii. Dar bărbații, dacă vor, pot să completeze. Nu mă supăr deloc.

Acestea fiind spuse, hai să vă spun eu, despre care se știe că-s expertă în tot și toate, care sunt cele mai puțin romantice gesturi pe care le-ar putea face un bărbat.

1. Flori cumpărate din birt. Nu știu cum e prin alte locuri, dar prin localurile din Timișoara mișună seară de seară, fie iarnă fie vară, un nene de etnie cu un braț de flori. De regulă sunt trandafiri, dar săptămâna trecută l-am văzut și echipat de sezon: cu ghiocei. Și cum vine el așa suav, cu alaiul său de flori fără acte de proveniență, încearcă să vândă scăparea din situația penibilă („Nu merită domnișoara o floare?”) la doar 10 lei. Că atât e firul.

2. Wonderwall. Acu, se știe că fetele-s moarte după băieții care știu să cânte la chitară, dar pentru numele cui vrei tu, nu-i cânta Wonderwall. Poate că-i place Oasis, dar fii convins că a mai auzit piesa asta de 1000 de ori sau, mai rău, i-a fost chiar cântată de cineva.

3. Cadourile. Încearcă să nu fii la fel de surprins și curios când ea desface cadoul, căci s-ar putea să se prindă că nu l-ai cumpărat tu.

Îi de râs, băi. Nu mai fiți așa încruntați.

Acum, într-o notă mai serioasă, eu chiar sunt o persoană romantică. Cu toate astea, n-am niciun sentiment deosebit față de sărbătoarea asta. Nu-s nici pentru nici împotriva. Cert e că-mi displac profund lucrurile „cheesy” așa că sper să nu fiu expusă la o invazie de inimi, PDA și, din nou, logodne.

6 Comment

 1. Ioana says: Reply

  Eu anul acesta sarbatoresc “Sambata mortilor” pe 14 februarie :))
  Hai ca nu e chiar asa de morbid. Face parte din obiceiurile bunicii si pur si simplu nu am putut sa o refuz. A inceput chiar sa imi placa. Seamana un pic cu “Dia de los muertos” (and I just love the make-ups) 😀

  1. Vaaai, așa faină mi se pare “Dia de los muertos”! Mă uit cu jind la poze mereu. Mi-ar plăcea să văd cândva pe viu toată treaba asta.

 2. Adi says: Reply

  Eu si nenea respectiv avem ceva istorie in spate. Cred ca deja mi-a invatat replica: “nu ii iau neica… nu ma iubeste!”

  1. Dacă vrei să te distrezi, întinde-i 10 lei și-apoi cere-i bon fiscal. :)

 3. Rix says: Reply

  Today is gonna be the day…
  Habar n-ai cat m-a amuzat ca ai mentionat wonderwall.
  Nu stiu de ce dar mereu “ocaziile speciale” suck a lot for me. De regula, am de munca.

 4. Mie mi se par nepotrivite cadourile cliseu, gen ursulet, ciocolata in cutie inimioara, pernuta, cana personalizata (mai bine cumperi o cana mai deosebita din Carturesti), etc.
  As mai adauga martisoarele “la kil” din hipermarket (ca tot se apropie sezonul)

Leave a Reply