Cedry2k, regele tuturor românilor adevărați

Eu n-am nici o treabă cu băiatul ăsta, Cedry2k, la care nu știu exact cum i se pronunță numele. Am citit un articol despre el astăzi și i-am ascultat o piesă, să văd cam despre ce e vorba. No, ce să zic, pe felia lui, omul e destul de talentat liric. Că nu-s eu de-acord cu mesajul creștin transmis, asta e deja altă povestste. Revenind la articol, e vorba de o odă adusă artistului de către o publicație extremistă. De extremă dreaptă, bineînțeles.

Acum, înainte de a merge mai departe cu articolul, simt nevoia să clarific câteva lucruri despre mine. Pe vremuri, când mergeam eu pe la meciuri și mi se părea fenomenal (în cel mai pozitiv mod) ceea ce se întâmplă în tribune, am cochetat cu ideile extremiste. Pentru că eram tânără, rebelă și imbecilă. Primul lucru care nu s-a potrivit a fost muzica. Pentru că, printre altele, ascultam punk. Evident, cine ascultă genul ăsta de muzică e automat anarhist, deci nu mă integram. Apoi am aflat de afinitatea lor față de Ortodoxism; alt punct de nepotrivire. De fapt, pe mine ce m-a impresionat, la mintea mea de-atunci? Păi ideea de a fi naționalist (a se citi patriot) și „Basarabia pământ românesc”. Mi-a trecut. Acum îmi vine să râd de naivitatea mea.

Un alt punct pe care l-aș  vrea clarificat, ar fi poziția mea față de comunitatea LGBT. Care poziție, de fapt, e niciuna. Nu văd de ce ar trebui să am o poziție față de ceva ce eu consider absolut normal, care nu mă deranjează cu nimic și pentru care am un respect la fel cum am pentru orice alegere, orice stil de viață, orice fel de persoană.

Acestea fiind spuse, continuăm cu articolul de pe site-ul bucuium.ro, despre Cedry2k. Contextul e mutarea concertului de lansare din Club Control în Club A, pe motiv de – țineți bine de tricoul cu Zelea Codreanu? – cenzură!

Hai să luăm niște citate:

Circulă diverse speculații în mediul online care susțin că rapper-ul a lezat comunitatea LGBT prin versurile sale „homofobe” (ghilimele sunt pentru că homofobia este un concept inventat, o asemenea fobie neexistând, de fapt) și că acesta ar fi motivul pentru care se încearcă aplicarea cenzurii asupra sa. Dacă acesta ar fi motivul, ar însemna că la nivel internațional să nu mai existe concerte de acest gen, pentru că majoritatea exponenților industriei rap/hip-hop au versuri îndreptate împotrivă devierilor sexuale. Cedry2k, însă, nu se regăsește în această categorie (…)

Nu, nu zic eu că domnul Cedry2k e homofob, cine-s eu să judec? Dar și cu libera exprimare, mai e o chestiune care ține de diplomație și corectitudine. Căci pot scrie și eu de dumnealui că e imbecil sau… sau mai bine nu mai zic, că poate e discriminare sau ultraj contra bunelor moravuri. Hai să vedem ce postează artistul pe pagina de Facebook:

IMPORTANT!!! Pentru lansarea albumului ,,Romania furata” de la Bucuresti, de pe 6.03, NE-AM MUTAT din Control (club gay-friendly al carui clienti au fost deranjati de mesajele noastre) in Club A!!! Biletele nu se vor schimba, asadar tot ce trebuie sa faceti e sa veniti cu ele la Club A, in seara lansarii. Ne cerem scuze celor deranjati de aceasta mutare. E greu sa fii ,,extremist” in ziua de azi, hehe…

Și continuă cu maxim respect față de fanii săi:

Cei nemultumiti de schimbarea locului au timp sa vanda biletele altor doritori.

Simpatică victimizarea asta, dar articolul devine și mai amuzant. Că începusem să mă-ntreb dacă nu e cumva scris de Lorin Fortună, la cât e de conspiraționist. Hai să mai cităm:

Rapper-ul vorbește prin muzica sa despre martirii și eroii care și-au dat viața pentu Cruce, Neam și Țară, care au stat scut neclintit în fața invaziei ateist-bolșevice ce a pus stăpânire pe România, le semnalează tinerilor că există o istorie care le este interzisă.

Tragedia este că marea majoritate nu conștientizează amenințarea tot mai aprigă ce pune în pericol libertatea, suveranitatea, însăși existența identitară și integritatea teritorială a poporului român. (…) Așadar, rapper-ul Cedry2k a fost constrâns să schimbe locul în care urmează să susțină al doilea concert de lansare (…) Rămâne la latitudinea administrației Club A dacă va executa ordine impuse de către neobolşevicii deghizați în democrați, sau dacă va păstra conștiința suveranității.

Și-ar mai fi câteva rânduri legate de turnători, securitate, nu mai știu, mă doare capul.

De fapt, ce mesaj am vrut eu să transmit e că: Acea voce care contează, se va auzi indiferent de opreliști. Cine nu contează, poate cânta și-n Control, și-n Club A și pe Național Arena. Cu fix același rezultat: zero.

 

2 Comment

  1. clawd says: Reply

    Imi place sa cred ca se pronunta Cedridoica.

  2. Radu says: Reply

    Nu prea au fani peste 25 de ani, la concerte hip hop nu prea merg maturii in general. Homofobia se sanctioneaza peste tot indiferent cine esti, cu boxerul ala filipinez au desfacut contractele companii mari doar pt. o replica nerumegata.

Leave a Reply